Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Verdens Beste

2009.02.01

Ez a sütemény Norvégiából származik.Természetesen már ezt is "magyarosítottuk". Ahogyan mi készítjük nem ugyanaz, ahogy ők készítik. De azért finom így is. Ki fogom próbálni az eredeti változatot is! A képen láthatod, hogy az eredeti változattól azért az enyém nagyon messze van.
Egy norvég weblapon a készítését is bemutatják. Ha gondolod itt meg tudod nézni.

Verdens Beste Hozzávalók:

12,5 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor + 20 dkg porcukor,  12,5 dkg liszt, 4 tojás, 4 ek. tej, 2 kk. sütőpor, 1 csomag Dr. Oetker Gála vaníliás krémpor ( hozzá 4 dl tej )

 A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét keményre verjük a 20 dkg cukorral.

A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe kenjük, (tepsi szélein hagyunk kicsi helyet, mert terjeszkedni fog) majd rá a cukros tojáshabot. 170 °C-os sütőben megsütjük. (elég hamar készen van!)

A vaníliakrémet elkészítjük 4 dl tejjel.

Ha kihűlt a tészta, függőlegesen két részre vágjuk és vaníliakrémmel megtöltjük. 

Vigyázni kell, mert ha magas a hőmérséklet, a tojáshab megég, míg a sárga réteg nyers marad.

Kép

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.