Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sós perec

2009.05.05

Perec

2,5dl tej,0,75dl olaj,3tk cukor,1,5tk só,3dkg élesztő,10dkg rétes liszt,

40dkg sima liszt,lekenni 1tojás.

A szószhoz:fél ek só,1ek liszt,kis vízzel palacsinta tészta állagúra keverjük.

 

Én kenyérsütőbe pakoltam a hozzávalókat és az dagasztotta kelesztette.

Vagy a hagyományos verzióval is csinálhatod.A tejben felfuttatni az élesztőt és a többi hozzávalóval tésztát gyúrsz.Szép duplájára kell keleszteni a tésztát.Utána átgyúrni,nyolc felé osztani,hosszú hurkákat sodorni,perec formájúra hajlítani,sütőlapon megint kicsit kelni hagyni,tojással lekenni.

Közepes lángon szép pirosra sütni és még forrón rácsorgatni a sós szószt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.