Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pékkifli

2009.01.27

Már régóta szerettem volna házilag készült, de olyan "üzemis" kiflit enni. Mostantól ez már nem csak álmodozás. örülök, hogy rátaláltam erre a receptre!

1 kg liszt
1 1/2 cs. élesztő
6 dl tej
2 dl olaj
1 1/2 ek. só
2 ek. cukor

Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek. cukorral, majd összeállítjuk a tésztát. Alaposan ki kell dagasztani. Hagyjuk megkelni. 6 cipóra osztjuk, a cipókat kinyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. Kifli formára alakítjuk, majd tepsibe tesszük. Hagyku kelni, majd megkenjük tojással és minden kiflire teszünk egy csipet vajat, megszórjuk köménnyel. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Igaz én nem tojással, hanem vajjal kentem meg, de így -nem fényesen- is nagyon finom volt!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.