Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mákvirág

2009.01.24

Ez a süti kifejezetten Berci jobbulásáért készült! Ugyanis eltörte a lábát, és ez a "varázssüti" fogja összeforrasztani a csontjait...

MÁKVIRÁG
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3-4 dl langyos tej, 3 ek. porcukor, 1 mk. só, 2 ek olaj.
Töltelék: 5 dkg olvasztott vaj, 8-8 ek. darált mák és porcukor. Aki szereti rakhat bele vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat is....
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk...Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütőben pirosra, kopogósra sütjük.

Köszönet érte "illéskrisz"-nek!Kép

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.