Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macskaszem / pávaszem

2009.02.05

Nagyon gyorsan elkészíthető, szaktudást nem igénylő, finom süti!  Az egyik kedvencem!

Macskaszem :

Tésztához: 40 dkg liszt , 4 tojássárga , 12 dkg margarin , 1 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva pici cukorral. ( Édesszájúak tehetnek a liszthez 3-4 ek kristálycukrot)   Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk . Pihentetés nélkül téglalappá nyújtjuk a cipókat Kb 15 cm× 20 cm re . ( fél cm-nél ne legyen vékonyabb )  A 2 szélét végigrakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta , úgy hogy középen maradjon egy üres sáv . Ide kerül a töltelék .

Töltelékhez 20 dkg darált dió 15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ ! ) 4 tojásfehérje.  A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a porcukros diót .

Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket . A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük . ( vigyázni kell nehogy túl süljön )

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.