Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lala kifli

2009.02.05

Kicsit pepecs, de megéri, nagyon finom, főleg langyosan!

LALA KIFLI:

70 dkg liszt, 2 tojás, 1 kefír, 1 dl étolaj, 2 ek cukor, csipet só, 1dl tejben 5 dkg élesztőt, 1 m.kanál cukorral kelttésztát dagasztunk.Ha megkelt 4 részre osztod a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezed, kinyújtod pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkened a most leírt krémmel:20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra.Nem tévedés az evőkanál! A megkent lapot befedem a másikkal, majd 16 cikkre szaggatom, kiflire feltekerem. Így jársz el a megmaradt 3/4 tésztával.Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz.Tojással megkened.Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesíted, díszíted.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.