Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kókusz csúcs

2009.02.05

Nagyon édes, nagyon finom!

Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg darált háztartási keksz, 3 evőkanál kakaópor, 20 dkg cukor, pici rum vagy rumaroma, annyi tej, hogy jól formázható legyen, de azért ne legyen lágy.
Krém: 2 dl tej + 0,5 dl a keményítőhöz, 5 dkg kókuszreszelék, 6 dkg cukor, 3 dkg keményítő.
A tejet, a cukorral, kókusszal felforraljuk, majd folyamatos kevergetés közben beleöntjük a tejjel elkevert keményítőt. Felfőzzük, tűzről levéve kihűtjük.
Ezen kívül annyi kerek háztartási keksz ahány csúcsot készítettünk és hozzá tej, amiben a kekszet megmártjuk.

A tésztát egy folpackkal kibélelt citromfacsaró belsejébe nyomkodjuk (lehet kiskanállal vagy fakanál végével is) majd az üregbe betöltjük a krémet, végül a tejbe mártott kekszet rányomjuk. Hűtőbe tesszük. Tálalhatjuk így "csupaszon" is, de bevonhatjuk csokival is.

Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.