Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kakakós csiga

2009.02.07

Olyan egyszerűen elkészíthető, hogy még a férjem is nekiállt, és megsütötte! Isteni finom lett!

Kakaós csiga

1 kg liszt, 1/2 l tej, 10 dkg porcukor,  10 dkg margarin, 4 db tojássárga, 1 dkg só, 5 dkg élesztő, 1 cs. vaníliás cukor, pici citromhéj.

Az élesztőt egy kevés tejben elkeverjük, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy tejfölsűrűségű legyen. Meleg helyen megkelesztjük. (ez a kovász)
A többi anyagot a keverőtálba tesszük, majd a megkelt kovászt is hozzáadjuk. A tésztát összegyúrjuk, mindaddig, míg el nem válik az edény falától. Letakarjuk, kb. 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és újból kelesztjük. A tésztát kétfelé osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal és jó sok kakaóport szórunk rá. (én Nesquick-et használok, így nem kell külön megcukrozni a kakaót.) Feltekerjük, éles késsel szeleteljük. A tepsire téve még kelesztjük egy kicsit ha előmelegített sütőbe toljuk. Ha nem melegítettük elő a sütőt, akkor a hideg sütőbe nyugodtan be lehet tenni, és rákapcsolni 170 fokra. Megkel mire bemelegszik a sütő.  Kb. 15-20 perc alatt megsül. Nem kell nagyon aranyszínűre sütni, nehogy kiszáradjon. Ha megemelésnél van "talpa" akkor már jó. Kihűlés után porcukorral megszórhatjuk.

Kép Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.