Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamis marcipángolyó

2009.02.01

Ez a családi kedvenc. Gyorsan kész van és gyorsan elfogy.... Igaz a formája mindig változik. Hol golyó, hol tojás, hol csillag alakú, de készült már szív forma is.

Hamis marcipángolyó

28 dkg búzadara, 20 evőkanál forró tej (kb. 3 dl) , 25 dkg darált háztartási keksz, 12 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vagy 2 db mandula aroma (attól függ milyen az aroma, ha a Szilas fajta zöld, akkor csak 1 kell) 20 dkg csokoládé.
A darát a forró tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot és az aromát. Ha a vaj is elolvadt már hozzáadjuk a kekszet. Rövid időre hűtőbe tesszük. Kb.20perc. Golyókat formálunk és visszatesszük a hűtőbe.  Gőz felett felolvasztjuk a csokit, kicsi olajat keverünk bele. A golyók egyik felét belemártjuk és rácsra tesszük.

Kép

 


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.