Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Duna hullám

2009.02.07

Nem sikerült olyan jól nekem ez a süti kinézetre, de szerencsére az íze kárpótolt a kinézetéért.

DUNA HULLÁM
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 6 db tojás, fél cs. sütőpor, 30 dkg liszt, 1 cs vaníliás cukor, két evőkanál kakaópor, kb. fél üveg magozott meggybefőtt.
Krém: 4 dl tej, 2 cs vaníliás pudingpor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor.
Csokimáz: 10 dkg tortabevonó, 5 dkg vaj.
Elkészítés: A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet, végül a tojások keményre vert
habját. A masszát ketté osztjuk. Egyik felébe a vaníliát tesszük, és kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük. Erre kerül a tészta másik fele, amelybe elkeverjük a kakaót. Márványozzuk (azaz ujjunkkal kissé összeforgatjuk a kétféle tésztát). Megszórjuk a meggyel. 200 fokon megsütjük, majd óvatosan rácsra borítjuk, és hagyjuk kicsit hűlni, majd visszafordítjuk.
Közben a tejben elkeverjük a pudingot és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint, és a tészta tetejére simítjuk. Ezután a csokimázt ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.