Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dióhabos csiga

2009.03.08

Egyik kedvenc süteményem. Macerás, de megéri!

Hozzávalók:

Tészta: 0,5 kg liszt, 25 dkg margarin, 3 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 6 tojássárga

Töltelék: 6 tojásfehérje, 30 dkg cukor, darált dió

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejben, majd összeállítjuk a tésztát. Addig hagyjuk pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.
A sütőt bekapcsoljuk 170°C-ra. Egy lábosban felteszünk vizet, hogy forrjon. Vízgőz felett verjük fel a habot. Elég hosszú folyamat, de kitartás! Mikor megfőtt a hab, óvatosan beleforgatjuk a darált diót. Egyéni ízlés, hogy mennyit teszünk bele, én kb. 20 dkg-ot használtam.
A tésztát két részre osztjuk és egyenként téglalappá nyújtjuk jó vékonyra. Rákenjük a hab felét, feltekerjük, mint a beiglit. Éles késsel felszeljük, és lapjára fektetjük a tepsibe. Kb. 20 perc alat megsütjük kissé rózsaszínűre.Kép

Sütés előtt.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisülve.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Dunavarsány

(Tildi, 2012.12.23 17:19)

Szia Kedves Ildus!
el sem tudod képzelni mekkora örömöt okoztál nekem... Anyukám sütötte mindig ezt a sütit (Ő kókusszal is...próbát megér, a barátnőm azóta is emlegeti)én is diós párti vagyok. Elkavarodott a receptem, sajnos az Anyukám már nincs itt, de nagyon szerettem volna megsütni megint, jön a Tesóm karácsonykor.... Nagyon köszönöm Neked!
Áldott karácsonyt Neked és a szeretteidnek
Tildi

Re: Dunavarsány

(Boldog Ünnepeket!, 2012.12.25 08:24)

Kedves Tildi!
Én is anyukámtól mentettem a receptet. Remélem jól sikerült a süti és a Tesód is olyan örömmel fogyasztotta el Vele, mint amilyen örömmel Te elkészítetted.
Legyen szép Karácsonyod!

nyaradszereda

(csilla, 2010.01.19 21:57)

ez nagyon fincsi ezt en is sokszor sutom nagyon szereti a csaladom.