Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapest süti

2009.02.01

Ez a sütemény is Norvégiából származik. Egy norvég weboldalon bemutatják a készítését, megnézheted itt.

"Budapestkake" Hozzávalók:
6 tojásfehérje
3 dl cukor
1 csomag vaníliás pudingpor főzés nélküli
10 dkg szeletelt mandula
3 dl tejszín
1 kis doboz mandarinkonzerv

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük (kicsit folyós marad), belekeverjük a pudingport. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, megszórjuk a szeletelt mandulával. 170° C-os sütőben kb 20 percig sütjük.

Ezalatt a tejszínt felverjük habnak. Ha megsült a lap, kihűlés után a papírt eltávolítjuk róla. Megkenjük a tejszínhabbal , elosztjuk egyenletesen a mandarint rajta és feltekerjük. Tálalásig hűtőben tartsuk!

Nagyon finom, könnyű édesség.Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.