Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bögrés almás

2009.02.05

Ez egy tipikusan ronda, de finom kategóriájú sütemény. A fiúk nagyon szeretik. Gyorsan elkészíthető.

BÖGRÉS ALMÁS (2,5 dl-es bögre a mérce)
1,5 bögre liszt 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál fahéj 1 bögre cukor ¾ bögre étolaj 4 tojás 6 alma szeletelve (ha nagyok az almák, elég 4 is)
A hozzávalókat - az alma kivételével - szimplán összekeverjük (a szódabónát és a fahéjat a lisztbe szoktam). Az almákat megpucoljuk, négybe vágjuk, kivágjuk a magházát és felszeleteljük (kb. fél cm vastagra). Összekeverjük a tészta-masszával, elég sok lesz az alma és kevésnek tűnhet a tészta, normális jelenség. Közepes lángon tűpróbáig sütjük. Langyosan szeleteljük. Lehet porcukorral megszórni is, de anélkül is nagyon finom.

Kép sajnos még nincs, mert mire odaérnék a géppel, valahogy rejtélyesen elfogy a süti....


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vagone@apc-kmet.hu

(Eszter, 2011.01.23 08:45)