Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beigli

2009.12.23

Ezt a süteményt általában karácsonykor készítem. Mivel 3 napig készül (ha nagyon kell igyekezni lehet 1 nap is), időben hozzá kell látni, hogy az ünnepi asztalra kerülhessen.

Hozzávalók:

1kg liszt,
40 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 dkg só
3 dl tej
2 db tojássárga

a Tejben feloldjuk az élesztőt majd a többi anyaggal egynemű tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy a tészta alaposan ki legyen dolgozva (elválik az edénytől és a kéztől is!)

A fenti mennyiségből 8 db 1/2kg-os beiglit készíthetünk.


Kép Kép Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.