Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsleves

2009.02.01

Ahogy én szeretem:

Mindegy milyen húsból vagy csontból készítjük. A lényeg, hogy hideg vízben tegyük fel főni, mert akkor a leves lesz finom a végére. Tehát felteszzük a húst bő vízzel főni, ha felforrt leszedjük a habját és takarékra tesszük a lángot. Bezöldségeljük: sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, krumpli, petrezselyem, kelkáposzta vagy kelbimbó. Fűszerezésre sót, egész borsot, vegetát és húsleves kockát használunk. Nem kell kevergetni, de menet közben azért a nagyon kilógó darabokat vissza lehet nyomkodni a lébe.
A hús fajtájától függően főzzük kb. 1,5 órát (marhahúsnál minimum 2 órán át) lassú tűzön, épp hogy csak gyöngyözzön, majd kiszedve a zöldséget és a húst, leszűrjük. Legszebb akkor lesz a leves, ha szűrőruhán keresztül szűrjük, de megteszi egy apró lyukú szűrő is.

Nagyanyáink csak úgy mindenestül tálalták fel szűrés nélkül, a levesbetétet pedig a levesből kimert lében főzték meg.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.