Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hentes tokány

2009.02.01

Nagyon finom gyorsan, könnyen elkészíthető étel. Az első adagot a férjem főzte, pedig nem egy konyhatündér....

Hentes tokány

A csíkokra vágott sertéshúst megmossuk, lecsepegtetjük. Vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztunk, rátesszük a finomra vágott hagymát, némi fokhagymát, lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a húst, kifehérítjük és kevés csontlével (ha nincs maradék husileves, akkor kevés vízzel és egy húsleveskockával helyettesíthetjük) felöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk. Vigyázzunk, hogy az ételben a füstölt íz, a fokhagyma és az ubi íze dominlájon inkább! Tehát mindenből csak egy kicsit tegyünk. Lefedve megpároljuk a húst. Hozzáadunk paradicsompürét, lepirítjuk (előzzük róla a felesleges folyadékot.) Ha elfőtt a leve nagyon, kicsi fehérborral visszapótolunk, hozzáadjuk a csíkokra vágott ecetes uborkát (jó a csemege is). Összefőzzük és készen is van.  Párolt rizs, sült burgonya de még kifőtt tészta is kerülhet mellé köretnek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.