Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Császármorzsa

2009.02.01

Nem igazán tudom eldönteni, ez desszert, vagy süti vagy egy laza vacsi??? Sokan készítik liszttel, én csak darával készítem, mert nekünk így jobban ízlik.

Császármorzsa

30 dkg búzadara, 4,5 dl tej, 2 tojás,10 dkg cukor, 10 dkg margarin vaníliás cukor, citromhéj, lekvár.

A búzadarát beáztatjuk a tejbe. A tojássárgát habosra keverjük a fele cukorral és a darás tejhez adjuk. Belekeverjük a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a darás masszába. A margarint lábasban felolvasztjuk és mikor már jó meleg, beleöntjük a masszát. Kevergetve megsütjük szép pirosra. Én nem szoktam nagyon apróra tördelni, nálunk jobban bejön a rögösebb változat, ahogy a képen is látszik.

Tetejére porcukrot és lekvárt teszünk.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.