Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bableves füstölt csülökkel

2009.03.08

A babot előző este beáztatjuk hideg vízben, így hamarabb megfő. A füstölt csülköt megfőzzük majdnem puhára. Kivesszük a levéből, kicsit hagyjuk hűlni, majd felvágjuk a húst kockákra, félretesszük. A levébe beletesszük a babot, fokhagymát jó sokat és feltesszük főni. Közben elkészítjük a magyaros rántást (hagymás-fokhagymás-paprikás), amivel a füstölt levet berántjuk. Bő fél óra múlva beletesszük a zöldségeket, sárgarépát, fehérrépát én krumplit is szoktam. Ízesítjük sóval, pici borssal és némi gulyáskrém, pirosarany is kerülhet bele. Folyamatosan kóstolgassuk a levest,  mert a füstölt lé sós, a gulyáskrém és a pirosarany is sós, nehogy elsózzuk így a levest! Mikor a bab megpuhult beleteszünk a levesbe nagyszemű házi tarhonyát vagy magunk gyártotta csipetkét (ezzel az igazi!). Legvégül a kockára vágott főtt csülök kerül a levesbe, első forrás után a gázt elzárjuk. Kerülhet a levesbe még pár jófajta kolbászkarika is, tálalásnál pedig tejföl.

Kép

JÓ ÉTVÁGYAT!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A kedvenc etelem

(Hajni, 2009.12.04 01:57)

Hallo.

Nézegettem a sůtiket, meg ezt a jo finom bableves fůstolt csůlokkel hat a kendvencem. Nagyon jo nez ki a kepen. En is szoktam csinalni, hat igen aki szereti az tudja milyen. Ngyon jo kis receptjeid vannak.
Megint meg fogom csinalni.
Gratulalok hozza.